Lisa loves lördag

Humöret är på uppgång, idag är en bra dag. En dag med kontroll. På lördagar jobbar jag kväll så jag kan sova halva dagen, motionera tills jag börjar jobba runt 6-7 snåret och sen när jag kommer hem är jag så trött att jag brukar somna inom kort. Alltså finns det ingen tid att äta mat, och absolut ingen tid att hetsäta!

Har vart ute i 2 timmar och sprungit/promenerat. Känns ganska skönt, men synd bara att jag vaknade så sent, (kvart i fyra!) hade gärna gått en längre runda i Hyde Park. Känns pissigt att Sverige har bättre väder än oss men så illa är det ändå inte...behagliga 20 grader vilket gör att man fortfarande kan gå med långbyxor och slippa visa sina äckliga lår :S

Hursomhelst, måste rusa till jobbet nu. Hoppas ni andra haft en bra lördag, imogon är det första juni och då börjar sommaren för mig - PANIK! Men just nu är i alla fall läget under kontroll.

Stay strong darlings!

Vilken dag som helst nu...


När ska detta helvete ta slut?! Jag orkar inte spy längre...


Värdelös var ordet.

Idag har väl vart en "bra" dag...Jag tog en timmes morgonpromenad innan jobbet och sen har jag vart ute och sprungit i en kvart. Tomatansikte och andningsvårigheter - check! Har stoppat i mig dryga 250 kcal idag och tänker stanna på det. Men fy fan vad jag känner mig tjock och misslyckad.

Sedan jag började med viktminskningen har jag insett hur jävla fet och äcklig jag är, brittiska medelålders män med ölmagar är ingenting jämfört med mig. Vidriga fett som förpestar min kropp och håller mina tankar gisslan - mat och motion är nästan det enda som jag tänker på. Jag börjar förstå att om NÄR jag når mitt mål kommer jag med all sannolikhet inte vara nöjd ändå. Jag ogillar mig inte bara i kroppen, det är hela mig det är fel på. Äsch jag orkar inte sitta här och tycka synd om mig själv. Så jävla patetiskt.

Ska ut ikväll och har redan klargjort att det bli en "vit" afton. Sprit och sånt är ju så jävla mkt kcal i, för att inte nämna ågestframkallande. Finns dock ett stort problem. Vad ska jag ha på mig. ALLT ser förjävligt ut på mig, fettet väller fram och jag kan knappt röra mig för att tyget stramar åt så mycket. Vill bespara människor att se mig. Men jag har lovat, kan väl fejka nån sjukdom om det skulle vara allt för olidligt/tråkigt. Det sorliga är att en liten del av mig hoppas på att det blir kul ikväll, att man får någon uppskattande blick eller rolig kommentar. Hur FAN kan jag hoppas på något sånt! Jag vill bara ge mig själv en stor käftsmäll just nu. Sorgliga patetiska flicka, du förtjänar inte någons uppskattning.

Insikt


Jag är inte rädd för att dö. Det är livet som skrämmer mig.

Damn you buns!

Snabb uppdatering nu innan jag rusar ut i regnet mot musikalen. Druckit 3 Cola Zero och ätit några sockerfria karameller sedan min ödesdigra morgon. Rätt okej ändå, inte så många kcal. Vad som dock inte är okej är att en kompis fått för sig att baka kanelbullar(!) så när jag kom hem nu möttes jag av den gudomliga lukten av nybakta bullar. Vad som är ännu värre är att hon gett mig några som jag kan ta med mig ikväll...

Min första tanke var att sluka alla på fläcken, varma nybakade bullar är något som absolut inte borde ligga brevid mig på bordet just nu. Men än så länge har jag en gnutta karaktär kvar. Jag funderar seriöst på att ge dem till någon uteliggare på vägen, det skulle vara dagens goda gärning. För det tar emot som fan att släga dem efter att hon gett dem till mig och att sitta på musikalen medans de andra smaskar bullar och jag tackar nej blir väldigt fel.




Får se vad jag gör...fan att vanliga kanelbullar kan ställa till så mycket och sätta griller i huvudet på mig.
Detta är inte normalt.

Shame on me

Hemsk start på dagen. Jag började sent så jag hade lite extra tid på morgonkvisten vilken jag tänkte använda till att ta en promenad, det är hyffsat fint väder idag till och med. Men vad gjorde jag istället? Jo jag skippa promenaden eftersom benen vinglade och det blev svart för ögonen när jag reste mig upp. Kände mig svag och bestämde mig för att äta lite frukost så det gick till sig.

Det började med en liten skål med några hallon, en gubbe, mjölk och All Bran. Sen när den var slut tog jag en omgång till. Och sen fick jag syn på keson i kylen, hela förpackningen åkte ner, mer än 200 gram alla gånger. Men inte var jag klar ännu...nej jag åt tomater, vaniljkaka och sköljde ner med tranbärsjuice och Cola Zero innan jag la av. Äckliga ångestfyllda människa, vad är det för fel på mig!

Energi kom tillbaka, men till vilket pris...Detta är en anledning till att jag inte äter så stor frukost/ingen frukost alls. När jag väl börjar kan jag inte sluta fastän jag vet hur fel det är. Har fått i mig ca 500 kcal och det vill jag gärna stanna på. Inget mer idag, det förtjänar jag inte. Det värsta är att jag inte hinner motionera bort skiten eftersom jag ska på musikal ikväll och måste gå direkt från jobbet. Aldrig att jag tänker äta något på musikalen, prasslande godispapper och smaskande popcornfyllda munnar är bland det värsta jag vet. Usch.

Nu känns det som allt är förstört, Herr Våg kommer inte vara nådig imorgon. Jag vill inte veta, jag vågar inte. Jag skäms.

Dagens


Frukost En handfull frusna hallon med mjölk och All Bran. (Mindre portion än vanligt!) + ett halvt glas apelsinjuice.

Lunch Halvt glas tranbärsjuice + 4 cocktailtomater, skinka, gröna bönor och en liten broccolibit.

Middag Cola Zero + vitkålsallad med rädisor, gurka, sockerärtor och keso.

Motion  50 min spring/gå runda + drygt en timmes kvällprommenad.

MYCKET mat idag, det känns/syns också i/på magen. Jag är fortfarande jävligt pepp dock, för även om jag har ätit stora mängder då är det hyffsad mat som har åkt ner. Det finns alltid rum för bättring.

Jag är en riktig sucker för sockerärtor, blev helt salig när jag såg dem i affären idag. Vilka barndomsminnen...lyckliga bekymmerslösa tider. Sen just att de heter sockerärtor tror jag gör att min hjärna gillar dem mer eftersom jag har en försmak till allt som är sockersprängt. Socker hellre än fett, alla gånger. Iaf, sockerärtor kan jag äta med gott samvete, älskar krispet!

EDIT: Gick förbi köket och självklart börjar det krypa i fingrarna för att se vad för godsaker som finns i skåpet. Två vaniljkakor och 4 chips kastas ner i halsen innan jag inser att jag står inför ett val. Hetsa eller inte hetsa? Jag stålsätter mig och slutar. Nu räcker det. Alltför många kvällar har spenderats lutad över det vita porslinet. Jag får stå mitt kast och hoppas att vågen inte visar uppåt imorn. FAN.

En dag närmare sommaren - en dag närmare smalhet - en dag närmare lycka.

Jag känner pressen

Jag har uppmärksammat en sak som händer när jag spytt på senaste tiden. Varje gång jag sätter fingrarna i halsen och ska börja traggla upp äcklet så gör det ont i min ena (högra) tårkanal. Det är som en tryckade smärta och känns bättre om jag trycket tillbaka på den. Alltså har jag spendrat mina senaste "toalettbesök" med en hand nerkörd i halsen och en hand upptryckt mot ögat för att det inte ska vara så jävla obehagligt. Vilken sorlig syn.

Är det någon annan som har/haft samma sak och vet någon vad detta beror på? Är det trycket som gör att musklerna pressar upp maginnehållet som är boven i dramat och kan man göra nått åt det?

Många frågor...men det är så jävla irriterande och obehagligt så jag skulle bli glad om någon hade ett svar eller två. Eller ens en tanke om det. Usch.


Sugar we're going down!

Även fast vädret är förjävligt och jag har 7 timmars jobb framför mig är det här en sån där ovanlig dag då Lisa är glad och nöjd och trevlig mot alla. 59.3 visade Herr Våg imorse, woho! Känns så bra när man får se att det verkligen lönar sig att gå hungrig och vara lagomt trött och grinig. Det är ett billigt pris för att bli smal. Nu ska jag hinna dra ut i naturen innan jag börjar, frisk luft på morgonen gör under - try it!

Pepp, pepp, pepp nu åt alla där ute som känner sig nere eller tycker det står still och är svårt att komma någonvart.
Don't stop, cause sugar we're going down!

EDIT:
Blev tvungen att gå och göra nr 2 nu precis och efteråt tänkte jag att "nu har jag säkert gått ner ett hg till eller två"  Men vad jag inte hade trott var att Herr Våg skulle visa 58.7! Jag vägde mig två gånger för säkerthetsskull men det var sant, alltså ett kilo ner sen gårdagen. Tänk vad mycket skit vi går och bär omkring på i onödan...

Stay Strong Darlings!

För de med Norrländskt blod...

...eller ni som inte är frusna av er kommer här ett "hett" tips. Jag brukar ibland tappa upp ett iskallt bad och ligga i det en stund när jag är för trött eller av andra orsaker inte går ut och motionerar. Har hört att det ska bränna en massa kcal bara genom att hålla kroppens egen tempratur - alltså ligger man där och bränner fett utan att göra någonting. Det gillar jag.

Man måste dock vara försiktig.
När man börjar få prickar i synfältet och fingrar och läppar blir blåaktiga är det hög tid att gå upp. Jag brukar ligga en sådär 10 minuter och det är mer än nog. Innan badet rekomenderar jag en kall dusch så att kroppen vänjer sig en aning, sen är det mycket bättre att ligga i badet medans vattnet fylls på istället för att gå ner i det kalla vattnet. Kroppen får en chock då och det blir mycket svårare att ligga kvar. Det är ett råd från någon som badat isvak - 2 gånger. Efteråt är det viktigt att ta en varm dusch/bad för att värma upp sig igen, det behövs! Själv tycker jag om känslan som kommer efteråt, jag känner mig lugn och uppfriskad men det kanske inte gäller alla...

Vet inte hur många kcal det bränns, har hört olika men kan tänka mig att det är en del. Någon som vet mer exakt?

Välkommna alla nya läsare! Ge gärna mer tips på mat/träning - det uppskattas må ni tro.

Dagens


Frukost -

Lunch Jordgubbar, hallon, mjölk och All Bran. I sound like a broken record.

Middag 2 Cola Light + sallad med tomat, skinka, gurka, morötter, gröna böner och saltgurka. En vaniljkaka slank ner också.

Motion 100 min promenad + 100 situps

Sitter här och är så jävla mätt, magen är stort som ett berg och jag är en fet sjävldiciplinlös gris. Jag förtjänar mitt fettfängelse. HATA.



Jag hoppas att jag gör er en tjänst nu så ni tappar matlusten, you don't wanna end up like this ey?

Fabulous Fabiana

Ingen har väl missat att Brazilianska kvinnor är vackra? Adriana Lima, Gisele Bundchen och Alessandra Ambrosio kommer alla ifrån Carnevalens hemland. Jag har fått upp ögonen för en ytterligare en brazilian beauty, och enligt mig är hon den alldra vackraste. Fabiana Tambosi  är allt jag skulle vilja vara och lite till, åtminstånde ytligt. Säkert på insidan också för hur kan man se ut sådär och vara olycklig? Jag har i alla fall svårt att se det...


Lovly legs...

image5
Inte bara en killerbody, hon har en väldigt vackert ansikte också.


Ja tack, sådär se jag gärna ut i sommar också.

Another day in Paradise...?

Gick och smygvägde mig imorse - och ja! vikten är fortfarande under sextio, 59.7 närmare bestämt. Har som mål att gå ner minst ett kilo till söndag, även om det skulle vara nice och väga ett blankt 58.0. Det är inte ett orealisktiskt mål.

Jag var faktiskt och prova kläder igår. Jag gör det ibland som ett "wake up call" för då får jag det svart på mitt hur fet jag är. Vågen kan visa vattenvikt men byxstorlekarna brukar inte ljuga. Inte de gigantiska provrumsspeglarna heller. Det tar emot att berätta det men str 28 i jeans är vad jag drar just nu. Provade ett par 27:or men de fick jag inte igen över magen, jävla dallerberg - mitt största komplex. Prövade shorts och en kjol i str 36 också. De gick igen men bara precis. Ganska mycket "muffintop" på shortsen nu när jag tänker efter, hade inte velat sätta mig ner i dem...

Sen när jag går hem i regnet, skamsen och förnedrad över hur fet min kropp är så kan jag inte låta bli att känna mig som ett stort ärkesvin då jag går förbi uteliggarna som ligger ihopkurade på gatan. Dessa stackars människor som knappt äger mer än vad de har på kroppen, de har riktiga problem! Jag är bara någon bortskämd svensk tjej som är besatt av min vikt, något som är mer eller mindre självförvållat. Jag har egentligen ingenting att klaga över. Jag har någonstans att bo (I London t.o.m!), jag har pengar så jag klarar mig, jag har människor som bryr sig om mig och såklart - mat för dagen.

Då jag jämför mig med dessa människor känner jag mig jävligt usel. Jag förtjänar inte att klaga på livet, inte så "bra" som jag har det. Men sen beror allt förstås vad man jämför med och jag jämför mig inte precis med uteliggare till vardags. Det brukar bli nått åt Supermodelhållet istället och DÅ kan jag gått och väl tycka att jag är jävligt misslyckad. Det känns skönt att veta att allt kan bli bättre i alla fall...

Dagens


Frukost -

Lunch
En näve hallon med mjölk och waaay too much All Bran.

Middag Cola Light, 8 gurkskivor, 2 broccolibitar, 5 cocktailtomater, 2 saltgurkor, 3 skinkbitar, några klunkar apelsinjuice och 2 chilis, en brödstump, några hallon med mjölk och All Bran + 3 vaniljkakor.

Nej, det var inte meningen att middagen skulle bli såhär, jag riktigt äcklas när jag skriver upp allt jag stoppat i mig. Efter att jag ätit chilisarna (plural för chili?) så gjorde det så jävla ont i munnen att jag åt bröd! (som jag hört ska lindra) men det blev inte mycket bättre, så jag tog till med frusna hallon, kall mjölk och totalt onödiga flingor på det.

Efter vaniljkakorna hade åkt ner kände jag att det bara skulle gå utför och gick därför en snabbis på toa. Fick upp långt ifrån allt, det var mer för att lindra ångesten och påminna mig själv om att de hatade toalettbesöken är vad som  står på tavlan efter att jag misskött mig med maten. Som ett litet straff alltså, eller i alla fall att avskräcka mig från att göra det igen. Brukar dock inte hålla särskilt länge...

Motion 2 timmars promenad i regnet, så jävla deprimerande...

Miss no-motivation

Håller på att försöka fixa lite med bloggen utseende, går väl sisådär när man bara har paint och inte stilmallarna vill göra som man säger...Så jag vart less, gör klart resten senare. Ligger fortfarande i sängen, det är Bank Holiday här i England = alla är lediga, inklusive jag!  Tyvärr suger vädret. Grå himmel och ruggiga tolv grader, vart tog sommaren vägen? Ska ändå ge mig ut på en promenad snart, om man ska komma någonvart kan man ju inte skylla på vädret för utebliven motion.

Har inte kunnat väga mig idag, vill verkligen veta om jag fortfarande ligger under 60 kilo. Igår var jag nämnligen på stan med en kompis hela dagen och till middag blev det japansk kycklinggryta med svamp och rödlök. Riset försökte jag undvika så gott jag kunde, det är ju ändå skitäckligt. Senare på kvällen blev det lite haribogodis och en ÖL! Jag tycker ju fan inte ens om det, blä...bara den lär ju vart typ 500 kcal...

Den där promenaden känns väldigt lockande nu, bara ta på sig sina wellis och dra ut i regnet. Måste leta efter en födelsedagspresent + studentpresent också. Jag orkar inte, jag är så trött på allt...

EDIT: Kunde inte sluta tänka på ölen och kollade upp hur mycket kalorier det faktiskt är i en "Pint of beer"  230 jävla kalorier! Fy faaan vad onödigt, det är ju hur mycket som helst! Det kommer aldrig rinna ner i min hals igen, be sure of that.

And the verdict is...

59.8! ÄNTLIGEN får jag se den där efterlängtade femman, så underbart skönt det känns. Visst, 2 hg under 60 är väl kanske inte så mycket att hurra för, men jag lovar er, det ska bli mindre! Nu är jag grymt peppad. Allt slit och matundanflykter ger ändå resultat. Det är mina möten med Herr Porslin som förstör allt, så nu är jag mer motiverad än någonsing att säga upp vår kontakt för gott, det skulle kännas så otroligt bra att slippa all den ångest. Woho, aldrig mer över 60! 

Jag vill så gärna peppa er också, känslan att vinna "över sig själv" är bland det bästa som finns. Kom igen nu darlings, you know you can do it! Allt som krävs är viljestyrka.

Dagens


Frukost: -

Lunch: -

Middag:
2 Cola light.

Motion Ca 20 löpning + 1 timmas promenad..

Om alla dagar såg ut såhär skulle jag nå mitt mål in no time. Förstå att jag bara fått i mig 2 kalorier idag, det är ju ingenting! Trots att dagen gått bra är jag rädd inför morgondagens möte med Herr Våg. Tänk om allt pinande vart i onödan, tänk om jag inte gått ner? Då vet jag inte vad jag tar mig till...Det enda jag kan göra nu är att sova på saken och hoppas på det bästa. Cause God knows I've tried.

My saturday so far

Jag har just slagit mitt rekord i hur långt jag sprungit utan att stanna - någonsin. Hela min runda i parken sprang jag och när jag kom fram till stället jag brukar strecha på var jag tomatröd och hade andningssvårigheter. Men jag var lik förbannat vid liv. Man måste lida lite för att känna att man lever på riktigt, det tycker jag i alla fall.

Fem minuter in på min runda var mina brallor nere vid låren på mig och de är för tighta för att dra upp. Och ja, man såg mina "knickers" och min feta röv  som dallrade i sprången. Men jag bet ihop och försökte att inte få ögonkontakt med de människor som stirrade på mig, aldrig att jag skulle stanna för en så simpel sak som att dra upp byxorna, jag hade bestämt mig för att spräcka mitt rekord och därmed basta.

En rolig sak hände på hemvägen, på tal om ingenting. Jag lunkade hem, fortfarande tomatröd i fejan och med poden på hög volym när jag stannas för hundrafemtioelvte gången och blir frågad om vägen. De frågar på engelska om närmsta vägen till tunnelbanan och jag svarar kvicksnabbt innan jag ens hinner tänka, så van är jag vid det. Det var först när de sagt tack och gått sin väg som jag insåg att deras engelska hade en tydlig svensk accent. De måste varit svenskar. Knäppt att vi pratat engelska med varandra när vi båda är svenskar. Eller är det bara jag som finner det ironiskt?

Ska iväg nu till ett par vänner. Jag propsar på att dra ut de och köra lite badminton men vad säger de då? "Vi sitter och kollar på en film (mitt på blanka dan när solen skiner) och skulle vilja se klart, föressten, kan du köpa med glass när du kommer?" Eum..ja visst. Helvete, skulle behöva en ortorexiskt kompis här, så man gjorde nått vettigt om dagarna. Jag tänker i alla fall inte äta någon glass.

Stay Strong Darlings

För att den är så jävla bra

Jahapp, då vaknade man tio i två idag, gissa om jag behövde sova. Bra på ett sätt eftersom då har jag redan sovit bort frukost och lunch, dåligt på ett annat eftersom jag har mindre tid att bränna fettet. Blir en lååång runda i Hyde Park nu, känner på mig att jag gått upp efter gårdagen som slutade allt annat en bra....fy fan.

Går och tänker på min pojke också. Han är sjukt orolig vid det här laget eftersom jag vägrar att berätta vad som "har hänt". Känns skitjobbigt att gå omkring och ljuga och dölja saker hela tiden, skulle vara så mycket lättare om alla visste hur det låg till och det var helt okej. Men så är inte fallet tyvärr... De skulle inte förstå och bara försöka stoppa mig. And I will not allow that. Låg och lyssnade på Iris för en stund sen, jag tycker den är väldigt fin så jag ville dela den med er. Enjoy your saturday.


I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am



 


Dagens


Frukost: Mådde illa imorse, på riktigt! Så att äta något kändes ungefär lika lockande som klämma fingrarna i dörren.

Lunch: Same old same old...Röda små gubbar med lite hallon och annanas i en skål med mjölk och All Bran.

Middag: (Brace yourself, här kommer halva kylen listas upp) Cola light, gurka, saltgurka, rädisor, skinka, annanas, chilis, cocktailtomater, broccoli och en liten syltlök. MASSOR alltså. Men jag ville att de skulle se att jag faktiskt äter (för det gör jag ju) Så full i magen nu...men det SKA ligga kvar, hur äckligt det än känns.

Motion
15 löpning + 1 timmas promenix

Ska ut och "röja" ikväll (igen) men jag kommer ta det väldigt chill, har inte ens någon mascara på mig, är jag laid back or what? Håller tummarna för alla duktiga damer under helgen, vet att det kan vara extra svårt att fixa en hyfsad dag då. Keep on fighting!

Chilikvinnan

Jobbig morgon. Dels för att jag är bakis och trött (trött ingår nog i att vara bakis kom jag på...) och dels för att jag fick en fråga som jag gav världens sämsta svar på, vad i helvete tänkte jag?! Hjärnsläpp på hög nivå. 

Såhär var det, en kompis som jag delar lägenheten med frågade om jag ville ha en majskolv eftersom hon ska laga en till sig sig själv. Som på rutin numera svarar jag "nej tack, men tack ändå"  Senare säger hon att hon kokat gröna bönor och det bara är för mig att ta om jag vill ha. Hon poängterar även att hallonen är väldigt goda och att hon köpte skinka åt mig som finns i kylen. Herregud, tänker människan bara på mat! Jag vill inte ha den där skiten, jag blir äcklad när hon står där och pratar om vilken god cheesecake hon åt på ett café i helgen och att vi måste gå dit någon gång. Aldrig i livet.

Värst var ändå när hon frågade "Vad äter du nu för tiden?" Jag blir totalt ställd, varför frågar hon det? Jag försöker tänka på ett namn på någonting ätbart samtidigt som jag blir rädd att hon ska säga hur hon hör mig spy om nätterna och att hon kommer berätta för andra hur det ligger till. Min värld börjar att rasa...I panik säger jag "Chili. Jag äter chili. Jag har hört att det ökar förbränningen men den enda brännan jag märkt av är den som blir på min tunga...ha-ha-ha. Hon ger mig världens blick och behöver inte säga något mer. Efter en sån där kommentar står det ganska klart att jag försöker gå ner i vikt. So kill me. Det är jobbigt som det är, jag behöver inte ha andra som klankar ner på hur jag äter. Just leave me alone.

About last night...


1 cider blir snabbt fyra, och det är tillräckligt för att få Lisa att yra.
Överallt hon flänger runt, dansar salsa och pratar strunt.
Men kvällen slutar med besvär, när hon märker att kameran borta är.
Att äta då känns väldigt tryggt, fast hon vet att det är o så styggt.
Samvetet hinner snart ifatt, och Lisa spyr tills hon är trött och matt.
Ångest och Ilska på henne tär, varför ska det alltid bli såhär?



Dagens


Frukost: 4 red hot chili peppers + C-vitaminbrus.

Lunch: 100 g jordgubbar, ca 1 dl lättmjölk + en näve All Bran.

Middag: Samma som lunch fast mera och med blåbär och hallon också. Juste, en skinbit gled ner också...

Övrigt
Koffeintablett, Omega 3 kapsel, Kalciumtablett.

Motion
10 löpning + 2 timmars promenad.

Ska på puben ikväll så det blir väl minst en cider i alla fall. Jag lovade mig att inte glömma bort att leva faktiskt. Ganska bra dag ändå, matvis i alla fall. Rörigt med pojken just nu, han anar vad som försigår fast han är på andra sidan Nordsjön. Helvete att han ska bry sig så jävla mycket, usch vad jag är hemsk.

Dagens insikt: Mycket skit kan hända på en väldigt kort tid.

Judgement Day

Har bestämt att inte väga mig förens på söndag. Blir bara fel ändå. Om vågen visar uppåt blir jag givetvis besviken på mig själv och oftast inte lika peppad att bli av med det eftersom jag känner mig så misslyckad och bara vill ge upp. Pekar Herr Våg åt andra hållet kan det gå åt två olika håll - antingen blir jag skitpeppad och fortsätter minska eller så får jag för mig att jag kan unna mig någonting eftersom jag vart så duktig. Inte sällan händer det att jag belönar mig själv med mat eller dryck, hur jävla IQ-befriad får man bli!!! Så därför har jag bestämt att köra stenhårt och se hur domen faller på söndag. Om den visar mer än 59.9 vet jag inte vad jag tar mig till. Och det är inget skämt.

Morgonmotion

Ställde väckarklockan (ja, vissa har fortfarande sånna!) att ringa en timme tidigare imorse, jag hade nämligen bestämnt mig för att ta en spring/gå runda innan dagen började på allvar. Drömnde hela natten att jag försovit mig men kvart i sju vaknade jag ändå av det alltför välkända ringandet - right on time. Drog på mig mjukisar, tog poden och sprang ut i solskenet, så jävla underbart det var! Nästan folktomt i parken, så att jag flåsade som en gris efter att ha sprungit i 5 minuter var det nästan ingen som hörde =)

Satt en stund i solen också, skönt att varva ner och dessutom få en välbehövlig D-vitaminkick ( huden producerar D-vitamin när den har kontakt med solen) Sen har jag hört att man blir gladare av att vistas i solen, det kan jag verkligen behöva! (mer om det sen...)


Så nu sitter jag här; slut efter springet och med värsta eldsvådan i käften. Det blev 4 chilis idag, och den sista var en riktig stor en! Hoppas verkligen det har effekt, min tunga är inte alltför glad just nu.

Lyssnade på All-American Rejects när jag var ute, deras Move Along låt fick mig verkligen att inte stanna av i den där sega uppförsbacken, vad för musik man lyssnar på gör en jäkla skillnad ska jag säga er. Hett tips för en joggningsrunda alltså!

When all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through

Fortsätt kämpa! Om det vore lätt skulle alla vara smala. Ni vet att ni KAN, det är bara en fråga om tid.


Dagens


Frukost: C-vitaminbrus + 2 red hot chili peppers

Lunch: Ca 150 g jordgubbar och hallon i en skål med lättmjölk och All Bran.
Ni som läser bloggen kanske har märkt att jag är väldigt förtjust i denna combo. Jag kan bara inte sluta med det, särskilt All Branen som är så krispiga och kontrasten mot den kalla mjölken och de söta bären. Oh well..jag går inte på droger i alla fall.

Middag: 3 saltgurkor, 7 skivor vanlig gurka, 5 plommontomater, 2 skivor skinka, 4 rädisor, 2 bitar annanas och en Cola Light. + Lite Haribogodis, kanske 60 gram.

Övrigt Omega 3 kapsel, kalciumtablett, koffeinpiller

Motion 15 min löpning + 2 timmas promenad.

Prövade att käka chili imorse eftersom jag hört att det kickar igån ämnesomsättningen och jag behöver all hjälp jag kan få. Anar dessutom att min ämnesomsättning gått ner sen jag började äta mindre, liksom anpassat sig till kaloriintaget -  not good! Nöjde mig dock med två, det brände nog i munnen ändå. Kändes lite klent dock, någon som vet hur många man ska äta för att det ska ge någon effekt?

Åt min middag i Hyde Park eftersom solen sken och jag behövde röra på mig, tar en halvtimme att gå dit ungefär. Var så skönt att sitta i solen under kastanjen och titta på allt/alla. I do love London very much. Fixade iordning en gigantisk picknick medans de andra tittade på, 4 mackor gjorde jag! Men brödet ligger inte i min mage utan jag matade svanarna och duvorna med det, de behöver det mycket mer än jag! Hade aldrig ens tänkt att äta brödet, it was all for show.

Hyfsad dag ändå, behöver fortfarande göra portionerna mindre känns det som och vad försigick i mitt huvud när jag åt godiset! Illa illa...Aja, inte vara för hård mot mig själv nu, det är en dag imorgon också.

Stay strong darlings!

Publishme

Jaha, då har tydligen bloggen blivit flyttad, vad nu det ska vara bra för...Har inte kunnat komma in på den på hela dagen, vad de ska hålla på och strula hela tiden...Oh well, om man har synproblem är Publishme bättre eftersom alla ikoner är way bigger, annars är väl det mesta likadant.

Dagens...

Hade gått ner 3 hg imorse, nu är det  nära tills jag spräcker 60 kilos gränsen och går ner på mycket mer bekväma 5* någonting, can't wait!

Frukost: Två plommontomater och C-vitaminbrus

Lunch: Grekisk sallad + ett hallon

Middag: Här gick allt förfärligt snett och det slutade med att jag halsade i mig vatten och sprang upp på toaletten. Som tur var fick jag upp det mesta (kändes det som) och ångesten har avtagit.

Motion: 2 timmars promenad i Hyde, så fint!

Jag fick ett gulligt SMS precis och sånt gör mig så glad. Skönt att tänka på andra saker =) Att det ändå  finns någon därute som tänker på mig, som tycker om mig, som bryr sig på riktigt. Jag är lyckligt lottad.

If they only knew...

Satt på MSN med pojken min och klagade över att jag fått bebisspya i håret. Då säger han:
- Det är väl inget, det borde ju du vara van vid!
Jag fryser till, tar mod till mig och frågar "Varför borde jag vara det?"
- Så som du festar i London kan jag tänka mig det haha :P
Jag känner mig lättad, samtidigt som jag går sönder en bit innuti min själ.
Om han bara visste hur van jag är med spya i håret...

Det här är ett praktexemplar på när det är som jobbigast att behöva ljuga för de man älskar mest. Det gör så ont, samtidigt som jag vet att jag aldrig skulle vilja att de visste vad jag är kapabel till att göra bakom stängda dörrar. Jag skäms något så hemskt och vill inte bryta ner den fina yta jag har gentemot dem. Jag vill inte acceptera att det är en del av mig. Då är jag hellre något bättre. Den duktiga dottern. Den lättsamma kompisen. Den fina flickvännen.

image3


Visst låter det mycket bättre än "Den vilsna bulimikern" ? Jag hatar att jag lever med en fasad, men det är den enda vägen. Känner ni igen er?

Dagens...


Frukost: -

Lunch: En skål med 8 jordgubbar + ca 1 dl lättmjölk och en näve All Bran flingor på det.

Middag: Cola light, 8 plommontomater, 5 jordgubbar, lika många hallon + mjölk och All Bran, en fiskbulle och 3 skinkbitar.

Övrigt: Omega 3 kapsel, Kalciumtablett, värktablett.

Motion
45 minuters rask morgonpromenad.
2 timmars promenix i Hyde Park.

Spårade en aning till middagen, kunde nöjt mig med hälften men jag var så sjukt saltsugen. Aja... det lär ju sluta på minus med tanke på all motion som blev av idag. Känns skönt att vara fysiskt trött. Då somnar jag alltid så bra =)

Stay Strong Darlings, sommaren är runt hörnet!

Don't loose yourself along the way

Jag ställde mig på vågen imorse och bad en stilla bön om att den skulle visa något i 5*-kilos klassen och visste att min utmaning om att droppa ett kilo på en dag kanske var en aning orealistiskt. Mycket riktigt, Herr Våg var inte på min sida idag utan visade 60.3 - så nära, men ändå så långt borta. Ett misslyckande från min sida. Därför hade jag inte "mage" nog att prova min nya frukostrutin heller, känns som att varje liten matbit är min värsta fiende just nu.

Jag hade en sjuhelvetes bra söndag iaf, kanske inte matväg, men på alla andra sätt. Åkte iväg på en utflykt ut på den engelska landsbyggden, och vet ni vad? Det är jättevackert! Jag älskar verkligen London på alla sätt och vis men jag att andas in friskt luft, se de gröna kullarna med betande kossor och höra tystnaden i gott sällskap gjorde mig gott. Kändes som en nystart, jag hade glömt hur underbart livet kan vara och igår släppte jag faktiskt alla jobbiga tankar på mat o.s.v och var riktigt lycklig för en stund. It was bloody brilliant.

Jag Insåg att det jag håller på med kan vara ganska dumt emellanåt, det är inte helt smärtfritt för varken psyke eller kropp. Men när han lyfte upp mig och jag fick rida på hans rygg genom den grönskande dalen var jag jävligt glad att jag inte väger mer än jag gör, det är nog pinsamt att väga över 60 kilo.

Så summa sumarum blir att jag tänker fortsätta, bit by bit, kilo för kilo till jag når mitt mål. Men jag vill inte förlora mig själv och glömma bort att leva, det är alldeles för underbart för att missa. Don't you forget that.


GÅ ner i vikt

Grattis till mig... jag har gått upp! Vågjävlen visade 60.9 kilo imorse, helvetes jävla skit! Det betyder att om ca 20 minuter går jag ut genom dörren på den längsta promenaden ever och jag kommer inte tillbaka förens det mörknar eller om jag svimmar av och någon tar mig tillbaka hem igen. Så det så. Behöver jag säga att jag inte tänker stoppa så mycket som en läkerol i käften idag? -1 kilo på en dag...Det kan funka, det måste det!

Fick ett jättebra tips om frukost, det tackar jag så mycket för! Ska absolut provas men inte idag, tar det på måndag istället. Ni vet, ny vecka nya vanor - I like that. Så nu är det bara på med min smutsvita sneakers och poden på en lagom hörselförstörande volym så ska jag ut och gå ett varv runt London, hej hej!

What's that coming over the hill, is it a monster, is it a monster?

Även om det tar emot tror jag att det kan vara en idé för mig att börja äta riktg frukost. Då kanske jag undviker sånt som hände precis. Vi bakade idag och fastän kakan var menad till försäljning på vårmarknaden så smakade jag en bit. Och en till bit. Och sen ännu fler bitar tills jag tappat räkningen. Jag får panik, klunkar i mig apelsinjuice och rusar upp på toaletten. Men upp kommer bara äcklig sur apelsinjuice. Helvetes jävla skit banankaka! Dumma dumma jag, varför tog jag den där första biten! Det är som att jag blir en helt annan person, som skiker "ät!" och jag slukar då det mesta lika fort och glupskt som ett vilt djur. Som ett monster. Jag är ett monster. Och tack vare den där fördömda banankakan kommer detta monster bli ännu fetare. HATA. 

image2


Så, nu har jag fått ut det ur systemet. Nu kanske jag kan fungera som en normal människa igen. Kanske. Jag hade ju faktiskt en poäng som jag gled ifrån en aning. Frukost var det. Om jag äter en hyffsad frukost kanske monstret i mig inte tar till så fula knep i jakten på de där äkliga kalorierna, mitt humör och blodsocker blir förhoppningsvis lite mer stabilt. Tror att jag provar frukost imorn och ser hur det funkar. Vad ska man käka då? Gröt? Det är ju så mkt kolhydrater i det...Ägg kanske? Eller Hallon och Jordgubbar. Tips?

Dagens...


Frukost:
C-vitaminbrus + Rabarber-själk? stång? Ni hajar säkert iaf.

Lunch: 7 jordgubbar, lika många hallon + mjölk och ca 30 g All bran.

Middag: Samma sak som till lunch. Jordgubbarna gick ut idag och det gör ont i hjärtat att behöva slänga just röda fina gubbar. Det blev däremot way too much kolhydrater idag av alla flingor jag satt i mig. Usch.

Motion 1 timmas promenix, i rask och hurtig takt såklart. Ska ut ytterligare en timma nu och bränna det där förpestande dallret.

Ett tips! Rabarber is the shit! En själk, stång, pinne eller vad det nu kallas innehåller endast ca 8 kcal. Dessutom tar det sin lilla tid att mumsa på den eftersom den är sådär härligt syrlig vilket gör att man inte vill proppa i sig allt på en gång för då blir det för surt. Ingen risk för hets när man äter råa rabarber alltså. Som om någon nu skulle göra det...Då brukar det bli andra bullar...

Ska ut nu, det luktar så gott när det precis har regnat, håller ni inte med? Eller är det bara jag är konstig igen?

EDIT: Var ute ikväll och trots att min plånbok och alla dess pengar blev snodda (själva plånboken återfanns sen i baren) så stoppade det inte mig från att fyllekäka. 3 rostade mackor med massa smör och skinka, en hög pringels chips + sju vaniljkakor och xx antal geléhallon han jag trycka i mig innan jag fick vett nog att inse mitt misstag och låta alltsammans hamna i toaletten. En jädrans  kul kväll hade jag iaf, kan svenska flickor dansa salsa or what! ÅH vad jag älska London, här finns något för alla.

 NU ska jag iaf sova, lite lagomy tipsy, men det kunde vart värre. Att någon stal mina 20 pund gör  faktiskt inte så mkt, så länge jag kan ta mig hem och inte är tjockis =) Sunda prioriteringar va?

Godnatt med er allesammans!

Stay strong och fyllekäka inte!

"Det tar sig" sa mordbrännarn

Imosre ställde jag mig på vågen och den visade 60.6. YAY! Fan vad skönt det kändes att se det, bara 6 hg kvar till mitt vecko-mål som jag hoppas kunna ta med råge. Fortfarande fetto, jag vet men jag har faktiskt inte vägt 60-something på 2 år. Hur har jag någonsin kunnat leva med mig själv när jag gått omkring med detta fläskberg till kropp? Det ska bort nu, en gång för alla. Åh jag är så pepp pepp pepp!

Kom igen nu, kämpa! Stå emot det där som du är så galet sugen på, du blir mycket gladare över att se lägre siffror på vågen än vad du någonsin kommer bli av det du stoppar i din mun.

Stay strong!

Dagens...


Frukost: C-vitaminbrus.
Lunch: 4 jordgubbar + 6 hallon med ca 2 dl lättmjölk och 30 g All bran flingor på det.
Middag: 4 köttbullar, ett ägg och + lite kokta grönsaker


Motion: Promenad i 1,5 timme.

Inte bra, men heller inte helt åt skogen. Måste skära ner på portionerna, de är på tok för stora. Usch, känner brist på motivation...att det ska va så tråkigt och ta sån lång tid att bli smal...MEN det är det fanimej värt!

Stay strong darlings!


Pay for what you've done

Jag tog mod till mig imorse och vägde mig för att se hur stor skadan blivit under helgen. 62.0 visade Herr våg och jag andades ut lite, lite grann. Hade förväntat mig något i + 2 kilos klassen efter den mathelveteshelgen jag hade så ett halvt kilos uppgång kan jag ta utan och brista ut i gråt. Samtidigt känner jag att det såklart är ett stort misslyckande, jag borde ligga under 60 vid det här laget för att jag ska hinna nå mitt mål. Därför har jag lovat mig själv att innan denna vecka är slut ska Herr våg visa något i 5*.* - klassen. So be it.


Kusin Vitamin

När jag gick längs hyllorna i mataffären idag stannade jag och fick se ett stort utbud av vitaminer, mineraltabletter, omega 3 tillskott och annat som kroppen kan behöva. Jag tänkte att min kropp säkert lider brist på sånt när man inte äter "tillräckligt" och en nog varrierad kost så jag plockade på mig dessa:

Kalciumtabletter (för starkt skelett)
C-vitaminbrus (För hudens kollagen)
Järntabletter
(Motverkar blodbrist som kan leda till trötthet)
Omega 3 kapslar (Förebygger hjärt- och kärlsjukdommar)
Och sen en favorit i repris; Koffeintabletter - bara för att orka med!

Jag har också läst att "En kost med lågt intag av C-vitamin är associerat till en ökad risk för att lagra fett runt buken". Och det vill vi ju inte!!! Samma sak kan hända om man inte får nog med Kalcium (som finns i mejeriprodukter) så om jag ska äta något så kommer det innehålla c-vitamin eller kalcium, det kan du skriva upp.

Får hoppas att de här extra näringsämnerna ger kroppen vad den behöver. Visst vill jag ha en smal och snygg kropp men jag vill inte få dålig hy och risigt hår på köpet vilket kan hända om man lider brist på vitaminer m.m.
I want a nice body and nice skin, I wan't it all!

Handlingslista

Ska gå och veckohandla idag och jag har alltid lika svårt att få saker i korgen som jag känner mig nöjd med. Antingen är det för mycker kcal i det, för dyrt eller så tycker jag inte om det. Har ändå några favoriter som alltid köps.

Jordgubbar - För att det är så otroligt gott, nu har säsongens gubbar börjat dyka upp också. Dessutom innehåller det ca 35 kcal per 100 gram så det kan man gott unna sig.

Hallon -
Ruskigt gott det också, innehåller mycket vitaminer och viktiga näringsämnen. Omkring 28 kcal per 100 gram.

Cola light -
Bra när sötsuget kickar igång. Kalorisnålt och så "mättar" det bra.

Misosoppa -
När man måste äta "riktig mat" är det perfekt, väldigt näringsrikt och kalorisnålt.

Citroner -
C-vitamin är bra för hyn, så slipper man se glåmig ut. Syran krymper magsäcken så börja gärna dagen med hett vatten med en citronhalva i - då håller man sig "mätt" länge

Saltgurka -
Jag tycker det är gott att knapra på men om man äter för många kan man få magkramper, det vet jag! Innehåller ca 20 kcal per 100 gram.

Rädisor - Också gott att knapra på, jag gillar den lite peppriga smaken. En rädisa innehåller ca 1,5 kalori så de äter jag med gott samvete.

Ägg - Bra proteinkälla, går att variera med alltifrån kokt, stekt, pocherat - you name it! Min favorit är att göra omeletter. Ca 100 kcal per ägg. En idé kan vara att köpa vaktelägg vilka är mycket mindre än vanliga ägg, de innehåller ca 22 kcal per ägg och på så vis minskar man portionen.

Frysta grönsaker - Perfekt att ha i omeletten! (tina dock upp innan de åker ner i pannan) Den mix jag köper (brocoli, morötter,blomkål och gröna ärtor) innehåller ca 25 kcal per 100 g.

Det blev en hel del i alla fall. Har ni några fler tips på bra mat så skriv dem för guds skull! Tillsammans ska vi lyckas, Stay strong!

Aldrig ner i avgrunden igen

Helgen har varit både bra och dålig. Bra på det sätt att jag fått umgås och bli känslomässigt stärkt av någon jag saknat väldigt mycket, dålig på matfronten - såklart.

Fredag
            Frukost: En skål med youghurt, liten skinkbit + apelsinjuice och svart kaffe
            Lunch: Thailändsk kycklinggryta med grönsaker och sötsur sås (åt inte riset)
            "Middag": Jordgubbsmousse + svart kaffe

Övrigt: En halv påse Ahlgrens bilar, 300g Haribo persikor

Sa att jag var alltför mätt efter den stora lunchen för att orka någon middag men svag som jag är lockades jag till att ta en fika på ett utecafé istället! Sen när vi kom hem igen hade mitt blodsocker sjunkit efter sockerbomben och jag kastar mig över det svenska godiset hon hade tagit med sig, kan någon ge mig en bitchslap!



Lördag
            Frukost:
Ett glas mjölk, ett glas apelsinjuice + kaffe med mjölk.
            Lunch: Två koppar grönt te, fyra små smörgåsar med diverse röror och pålägg, 2 scones nedkletade med smör och sylt och två små bakelser (citron och hallon).
            Middag: Italiensk biff med champinjoner och vinsås + två kulor jordgubbsglass.

Övrigt 
Dagen startade bra eftersom hotellet inte hade någon youghurt denna morgon och jag kan inte äta flingor, bröd och dylikt eftersom jag blivit "glutenöverkänslig" så jag satt där med min flytande frukost och ett flin i fejan. Men mina glada miner suddades snabbt ut. Vi hade bokat bord på en mycket fint ställe som serverade engelskt "Afternoon Tea". Tro då inte att man bara sitter där och smuttar på en kopp te, nej här pratar vi matmängder i klass med hetsätning. In på det finaste porslin dukar de upp små gulliga smörgåsar, nybakade scones, hemmagjord sylt och dessutom ett stort urval av kakor och bakelser.

Min "glutenöverkänslighet" åkte ut genom fönstret och jag satt där i min 1700-tals inspirerade fåtölj och åt och pratade tills det bara återstod smulor och te-slurken i botten av kannan hade kallnat. Inte nog med att jag skämdes över allt som låg och jäste i magen, jag sjönk ännu längre ner på själv-värdighetsskalan när jag fick gå och fejka magkramper eftersom jag egentligen inte "tål" så stora mängder gluten. Jag fick hennes medlidande och hon ville t.o.m att vi skulle åka tillbaka till hotellet så att jag kunde vila (vilket jag absolut inte gick med på!!). Usch vilken hemsk hemsk människa jag är....



Söndag
           Frukost: -
           Lunch: 
Bulgursallad med tomat och oliver, 3 skivor parmaskinka, 1 melonskiva, mozzarella, en liten marängbotten, två skopor glass, ca 200 gram hallon, jordgubbar och blåbär + kaffe med mjölk
           Middag: -

Jag "försov" mig på morgonen så att jag missade frukosten =) Men tog sen igen det till lunch. Varför kan jag inte säga nej?! Blev hennes vistelse här verkligen bättre för att vi proppade i oss den ena onyttigheten efter den andra? Min blev då inte det, även om vi hade en väldigt lyckad helg om man bortser från maten. Vilken pärs, jag var så glad att den var över att jag drog ut med några vänner och festade hela söndagskvällen. 

Tre cider var allt jag behövde för att falla in i gamla äckliga mönster igen. När jag var påväg hem efter festligheterna kände jag mig så tom. Tom för att jag inte kan lita på mig själv när det verkligen gäller och tom för att min goda vän var hemma i Sverige igen....och jag var ensam kvar. Så jag tröstade mig själv med följande:

Stor pommes dränkt i majonäs och ketchup, glass i bägare med toffeesås, 8 vaniljkakor, 3 små marängbottnar, halvt rör pringles chips, halft paket vaniljglass.

Sedan för en kort stund tog jag tillbaka min före detta vän Herr Toalett och jag fick åter höra det vedervärdiga ljudet av hulkningar och snyftningar som blandas med vattenkranens höga brus. Fy fan.



Idag är det en ny vecka - och en ny start. Jag drar ett streck över det dåliga som hände i helgen, det är bortsuddat nu. Glömt och begravet, jag har förträngt det för all framtid.
Nya tag, nya jävla tag! Och denna gång ska jag för fan inte tappa greppet, aldrig ramla ner i avgrunden igen!

"Jag har blivit glutenöverkänslig"

Det dröjde inte länge förens mina gamla vanor kickade igång igårkväll. Jag försökte verkligen lägga band på mig, men när hon drog fram en påse ahlgrens bilar, den nya sur-sockrade versionen!, så brast det. Svensk godis som jag ännu inte prövat! Jag slukade hela påsen och dess över 350 kcal på en kvart. Fy fan var min tunga var öm efter det...Och mitt samvete ska vi inte tala om.

Middagen då? Jo, tror ni inte att det var en FIX meny, alltså kunde man inte välja själv...Det blev getost(!) på toast och salladsbädd till förrätt och fisk och potatismos med rattatouille till varmrätt. Jag rörde dock inte brödet och knappt mosen och förklarade att jag blivit gluten känslig på senare dar. VIlket hon slukade lika lätt som creme brulen hon beställde till efterrätt. Själv tog jag svart kaffe, någon motta får det faktiskt vara.

Imorse åt jag frukost också, hotellfrukost! Blev en STOR skål youghurt och en skinkbit med apelsinjuice och kaffe. Här kunde jag använda "gluten överkänslig" bortförklaringen igen för att komma undan brödet, gifflarna och flingorna. Alltid nått.

Försöker uppdatera så mycket jag kan men det är inte så lätt när vi är på språng hela dagarna och att vårt rum är lika stort som en klädgarderob. Jag ska göra mitt yttersta i alla fall, snälla peppa mig för att komma igenom den här helgen! Just nu ser det inte särskilt ljust ut....

Dagens...


Frukost: C vitaminbrus + 5 hallon och en all bran flinga (bara för att den låg där helt ensam på bänken stoppade jag den i munnnen)

Lunch: 4 jordgubbar, 6 hallon och en skiva cantaloupe melon. Så härligt att äta frukt i solen!

Middag: Restaurang mat (tema musiken i Hajen)

Då sticker jag och möter upp min gäst nu. Hoppas helgen blir bra, jag ska göra mitt bästa!


Hejdå Herr Porslin!

Herr Våg visade 61.4 imorse, - 6 hg sen i måndas alltså. Kan ju inte vara helt fel, jag svälter mig ju inte precis. Vi kanske kan släppa allt gammalt groll och bli goda vänner, Herr Våg och jag. Tillsammas kan vi teama upp oss mot Herr Porslin, en av mina mycket hatade före detta vänner. Vi har inte pratas vid på fyra dagar och jag klarar mig prima utan honom.
Herr Porslin ska jag allt för att bryta kontakten med helt, jag är värd mer än hans falska löften. And so are YOU too, glöm inte det.


Tack!

Vill bara passa på att tacka för alla underbara och stöttande kommentarer, det värmer och hjälper mer än ni tror! Fortsätt med det ni, man kan behöva ett leende på läpparna när annat i vardagen går dåligt.

image1


Tillsammans kämpar vi för att nå våra mål, styrkekramar åt er alla!


Dagens...


Frukost: Lite apelsinjuice (koffeintablett)

Lunch: Cola light + fyra jordgubbar, 6 hallon och två rädisor.

Middag: Misosoppa + två jordgubbar och lika många rädisor.

Prövade den omtalade Misosoppan idag - och blev glatt överaskad! Trodde det skulle bli pest och pina (som de feta människorna på "Du är vad du äter" verkar tycka) men det hela, inklusive sjögräset (!) gick ner utan buttra miner. Så nu ska jag bli Misosoppamissbrukare. En portion innehåller högst 10 kcal (har jag kollat upp) och det innehåller massa nyttigheter. Ger en bra mättnadskänsla också, japanerna kan sina grejer minsann.


Blandade känslor

Imorn får jag besök. Jag har inte träffat henne på över fyra månader och det går knappast en dag utan att saknar henne. Jag vill krama om henne på tågstationen när hon kommer och prata om gammalt och nytt. Jag vill visa henne underbara London och mest av allt vill jag göra henne stolt för allt jag har ådstakommit här. Det skulle kännas så bra att få ett uppskattande leende ifrån henne.

Det finns dock något som tar emot. Jag kommer tillbringa alla vakna timmar från torsdag till söndag med henne och då går det inte att undkomma maten. Jag vet redan nu att hon bokat bord för oss på en fin restaurang och där kan jag ju inte sitta och peta i mat för som hon har bjudit mig på. Känns elakt att inte äta eftersom hon ser fram emot en fin middag med mig och vill att jag ska vara nöjd och glad. Hoppas de har något lätt att beställa, kanske kan komma undan med en sallad och sedan skylla min aptitlöshet resten av helgen på det varma vädret. Har ni några andra/bättre förslag?

Hon har dessutom en fot som läker från en skada så det kommer bli mycket tube, taxi och buss = lite motion. Det är som bäddat för viktuppgång. Jag vill inte må dåligt hela helgen över vad jag stoppar i mig och göra att mitt dåliga humör förstör vår helg. Jag längtar ju så efter henne och vill att hennes vistelse här ska bli den bästa möjliga. Men hur jag än gör kommer jag  antingen göra henne eller mig besviken, det vet jag. Jävla skit, varför varför ska man spendera så många timmar av dyngnet av att sitta och äta och "ha trevligt", det förstör allt!

Bit ihop - bokstavligt talat.

Fy fan vad jag måde piss imorse, hela natten förstördes av barnaskrik och när klockan slog åtta hade jag sovit max 2 timmar. När man äter mindre så behöver man verkligen sin sömn, det kan jag lova er! På darriga ben gick jag till jobbet och huvudet var inte alls med, kände mig som en blandning av förståndshandikappad/bakis. För illamående var jag också, usch. Funderade på att ta mig "riktig" frukost för att kicka igång mig själv men efter andra klunken juice bestämde jag mig för att det inte var någon bra idé. Det skulle inte stannat i magen i alla fall, så spyfärdig kände jag mig.

Nej, jag bet ihop istället och tänkte att det går till sig, bara man kommer igång. Så med hjälp av mina underbara koffeintabletter (it's the best!) och envishet så har jag klarat mig tills nu på en cola light och apelsinjucie. Känns skönt, och hungrig har jag inte varit heller.

Åkte på ett ärende precis och fick pengar för att ta en taxi hem. Tack, men nej tack! När det bara är en halvtimmes promenad hem och strålande solsken så går jag mycket hellre. Behöver verkligen motionen. Dessutom finns så mycket bättre saker man kan lägga pengarna på än en taxiresa, don't you think?

Förbättrad version

Fick Will I Am's låt på hjärnan efter att ha hört den på radio idag. Tycker den är larvig så jag bestämde mig för att förbättra den.

Baby where'd you get your body from?
Tell me where'd you get your body from.
Baby where'd you get your body from?
Tell me where'd you get your body from.

I got it from Pro Ana.
I got it from Pro Ana.
I got it from Pro Ana.


Visst måste en sådan kropp vara bättre än sin mammas?

Dagens...

Skriver en lista på vad jag stoppar i mig under dagen för att hålla koll och motverka att 1 godis blir 20 godisar. (godis ska jag inte ens äta 1 av!) När jag skrivit "dagens" så är det alltså slut på allt ätande för denna dag. Känns skönt att få allt svart på vitt, även om sanningen ibland är allt annat än vacker.

Frukost: 1 kopp hett vatten med en halv citron i + några klunkar apelsinjuice

Lunch: Cola light + två hallon och två räddisor

Middag: 7 små champinjoner med laxfilé + 3 rädisor, 3 hallon och en passionsfrukt.

Känns som min mage svällt rejält efter den där sista måltiden. Obehagligt är det också, riktigt känner hur syrorna far runt och äklar sig. Jag börjar mista min aptit för varje gång jag äter något tänker jag på hur det kommer se ut i magen och att det jag stoppar i munnen hindrar mig från att bli smal. Blä. Ingen hets än så länge så helt dåligt är det ju inte. Fast portionerna måste bli mindre om jag ska bli mindre, verkar ju logisk...så vad fan håller jag på med!

I belive in you guys, stay strong!

Sommar. På gott och ont.

London är bara för underbart. Idag är det perfekt sommarväder och även om det påminner om hur långt kvar jag har att kämpa så är det så härligt att gå ute i solen. Tog en långpromenad i Hyde Park och det måste bränt 300 kalorier iaf. När jag gått där så ser jag de lyckliga smala människor som ligger och njuter i gräset. Jag förstår dem, de skulle jag också göra om jag hade deras kroppar! Samtidigt som jag känner avundsjuka blev jag grymt inspirerad av att se dessa människor. Snart är det bannemej min tur att ligga där i gräset och var lycklig. Jag ska kämpa.

Matvis har dagen gått bra....än så länge. Startar morgonen med hett vatten med en citronhalva i, vet inte varför men jag står mig länge på det, kanske har något med citronsyran att göra? Sen tog jag några klunkar apelsinjuice men det är faktiskt allt som passerat mina läppar idag. Förutom massvis med vatten såklart. Vatten är min bästa vän.

Har köpt Misosoppa som är en japansk fisk och soya soppa. På baksidan står det att 100g innehåller 145 kcal och varje soppåse väger bara 18 g (som man sen blandar med vatten). Alltså skulle varje portion bli ca 8 kcal, men kan det verkligen stämma? Låter för bra för att vara sant. Dock återstår att se om den är god...Isf ska jag äta Misosoppa resten av livet.

Nu ska jag ut igen i solen och bättra på brännan, Stay Strong och glöm aldrig vad ni kämpar för!

Alla börjar någonstans...

Själv börjar jag på 62 äkliga kilo. Eller 15 av dem är i alla fall rent ut sagt vidriga, de ska bort!! Varför gå och hata sin spegelbild, sina valkar, dubbelhaka och gäddhäng när det faktiskt finns ett sätt att få ett slut på det hela. Få slut på ångesten. Få slut på skulden. Det finns ju ett sätt att firgöra sig själv från sitt "fettfängelse" och få andas bekymmerslöst och slippa kalla blickar som påminner om att man ser ut som en strandad val.

Efter x antal år av självhat har jag på riktigt insett att en smal kropp är min räddning, den enda räddningen. Så eftersom det är måndag idag har jag likt hälfen av Sveriges befolkning "börjat mitt nya liv". Med det innebär
kontroll. Stenhård kontroll på vad jag äter, hur jag äter och vad jag förbränner.

Eftersom jag har en historia av Mia (vilket inte är riktigt avslutat) är det kanske särskilt viktigt just hur jag äter. Jag kan nämligen inte lägga band på mig, min självkontroll är lika med noll när det kommer till mat. Om jag öppnar ett kakpaket tar jag inte bara en eller två kakor utan inom en minut är alla 20 i magen på mig, inklusive smulorna i paketet. Snacka om Kakmonster. Sen tar ångesten och skammen över och jag gör ett möte med Herr Porslin medans vattenkranen brusar för att dränka ljuden. Jag önskar att det var lika lätt att dränka all sorg, ångest, skuld och självhat som man blir ständigt påmind om. Jävla skit.

Men nu är allt det där bakom mig. Kontroll var ordet. Motivation ett annat. Jag är så jävla pepp! Om två månader ska mina 169 centrimeter väga 47 kilo. Det är mitt mål och jag ska göra allt i min makt för att nå dit.

Jag säger inte att det kommer bli lätt, men tillsammans kämpar vi för något som verkligen är värt mödan.

Smalhet. Lycka. Frihet. Perfektion. - Man kan inte ha det ena utan det andra.

Stay Strong // L


RSS 2.0